top of page
Search
  • Writer's pictureNikolaos Antoniou

ΒΙΒΛΙΟ: Το Γράμμα / Νίκος Αντωνίου / Εκδόσεις Πνοή

Updated: Aug 21, 2023

Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες. Στη συγκεκριμένη ενότητα του blog με τίτλο "Books" θα παρουσιάζω αγαπημένα βιβλία με κάποια δικά μου, υποκειμενικά σχόλια. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το δικό μου βιβλίο "Το Γράμμα" που κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο του 2017 σε όλα τα μεγάλα αλλά και μικρά βιβλιοπωλεία της χώρας από τις Εκδόσεις Πνοή. Επρόκειτο για ένα ρομαντικό κατά κύριο λόγο μυθιστόρημα αλλά με αρκετές κοινωνικές προεκτάσεις και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Πώς δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα για αύριο που θέλουμε να πούμε ή να κάνουμε σήμερα γιατί δε ξέρουμε αν θα υπάρχει το αύριο για να έχουμε ξανά την ίδια ευκαιρία. Αυτό που θέλω να αναδείξω μέσα από αυτή μου την πρώτη συγγραφική απόπειρα, πέραν του παραπάνω μηνύματος, είναι και η επιλογή ενός ρομαντικού τρόπου αντιμετώπισης των δυσκολιών που μπορεί να μας προκύψουν στη ζωή μας και με γνώμονα την αγάπη και τους χρωματισμούς του έρωτα τα πάντα μπορούν να πολεμηθούν και να νικηθούν.


Να αναφέρω ότι το βιβλίο προσεγγίζει και ένα θέμα υγείας αλλά με άκρως ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς ιδιαίτερη εμβάθυνση στα ιατρικά ζητήματα καθώς η ουσία του κρύβεται αλλού στην πλοκή του βιβλίου. Τέλος, να υπογραμμιστεί ότι το βιβλίο δεν πραγματεύεται μία χαζή και συνηθισμένη "μελό" ιστορία αγάπης που απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αναγνωστών αλλά είναι προσιτό και εύκολο στην ανάγνωση με στόχο την κατάκτηση των καρδιών όλων. Για αυτό καλού κακού ας έχετε και ένα πακέτο χαρτομάντιλα καθώς το διαβάζετε, μπορεί να σας χρειαστούν. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε α' πρόσωπο από τη μεριά του πρωταγωνιστή που μας διηγείται την ιστορία του με έναν όμορφο, γοητευτικό αλλά συνάμα καθημερινό τρόπο.

Οπισθόφυλλο: Μπορεί η αγάπη να νικήσει τα πάντα; Ο Πέτρος συναντάει την Ξένια ύστερα από πολλά χρόνια και το μυαλό του πλημμυρίζει από αναμνήσεις. Αυτή η κοπέλα ήταν κάποτε τα πάντα γι’ αυτόν, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Αναζητά κάποιον τρόπο για να την προσεγγίσει ξανά και αποφασίζει να της στείλει ένα γράμμα. Και τότε… Μερικές φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Μπορεί να φέρει δάκρυα και γέλιο την ίδια στιγμή. Ο Πέτρος θα καταλάβει με τον δύσκολο τρόπο ότι ο μοναδικός αντίπαλος είναι ο χρόνος και θα μετανιώσει που τον άφησε να πάει χαμένος. Άραγε, θα καταφέρει να στείλει αυτό το γράμμα πριν είναι αργά;

Συγγραφέας: Ο Νίκος Αντωνίου γεννήθηκε στα Ιωάννινα όπου ζει και εργάζετε όντας κάτοχος της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Είναι απόφοιτος του τμηματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Κείμενα και άρθρα του δημοσιεύονται συχνά σε τοπικές εφημερίδες, sites και blogs.

Το να γίνει συγγραφέας ήταν όνειρο του από μικρός. Τον Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Το Γράμμα" από τις Εκδόσεις Πνοή. Πρόκειται για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα που έχει "κερδίσει" το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο "Η φωτεινή πλευρά ενός γκρι ουρανού" κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2021 από τις Εκδόσεις Ελκυστής με στόχο να αγγίξει τις καρδιές όλων των ανθρώπων. Σύντομα το τρίτο του βιβλίο θα έρθει στο φως της επικαιρότητας.

122 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page